Password

Glemt password?

Ny bruger?

 
hængelås indkøbskurv
Søg...
Du er her: Forside / Om USG / Talspersonsordningen / Det var da en indlysende god idé
Print side

Det er da en indlysende god idé!

Af Ebbe Rasmussen - svømmetræner, medlem og tidligere leder af KU Studenteridræt

Der er ingen grund til, at KU Studenteridræt ikke skulle kunne udvikle sig til en endnu bedre forening. Ikke alle øjne ser det samme. og måske har du set eller oplevet noget, der gør, at netop du har en af de idéer, der kan blive til virkelighed meget snart i KU Studenteridræt.

Hvis du har en god idé, skal du forsøge at få den prøvet af. Ligeledes hvis du har en kritik af nuværende praksis. Her skal du dog først lige ”vende skråen” og gennemtænke, hvordan din kritik kan formuleres som et forslag til forbedring.

Jeg ved, at der er masser af idéer hos medlemmerne i KU Studenteridræt, og samtidig ved jeg, at der er et system i foreningen, der gør at idéer kan blive virkeliggjort.

Hvor henvender du dig? Der er flere forskellige muligheder, alt efter hvilken type idé eller kritik, du vil føre frem. Men først skal jeg lige pege på, at det vil være en vigtig afprøvning, at andre, du kender i KU Studenteridræt, også synes om dit forslag. Der bliver nok ikke nogen forandring, hvis du er den eneste, der synes om idéens fortræffelighed.

Hvor går du så hen med dit forslag:

Til din talsperson. Det kan være idéer, der alene berører dit holds måde at træne sammen på. Det vil være oplagt, at dit forslag skal afprøves der. Hvis stemningen mellem dig, deltagerne og træneren er positiv, kan I formentlig skabe forandringen internt.

Hvis du kan se, at forslaget vil involvere andre udover dit hold, skal du med det samme overveje, om forslaget skal fremføres et andet af nedenstående steder.

Til Talspersonsmøderne. Her fremføres idéer, kritik og forslag, der har mere generel interesse for UMI (KSIs Motions Idrætsafdeling). Det kan også være forslag, der koster penge. Her møder du også UMIs repræsentanter i KU Studenteridræts hovedbestyrelse/HB.

Til KSIs hovedbestyrelse (HB). Her kan du kontakte dine repræsentanter enten for UMI eller for klubberne. Du er naturligvis også velkommen til at stile dit forslag direkte til HB. Du sender/afleverer blot dit forslag skriftligt til KSIs sekretariat, att. HB, på kontakt@kustudenteridraet.dk.

Også i denne fase bør du overveje at diskutere forslaget med andre først.

Hvis du/I ønsker at ændre en eksisterende regel, som er vedtaget på en generalforsamling eller i HB, skal forslaget fremsendes skriftligt til HB eller til optagelse på dagsorden til den kommende generalforsamling.

Til KSIs generalforsamling, der afholdes hvert år i november. Det er ethvert medlems ret at stille forslag til generalforsamlingen. Det er også enhver medlems ret at møde op og stemme om alle sager dér.

Til KSIs sekretariat. KSI har et sekretariat til at løse praktiske problemer. Det kan være, at I har bemærket, at det sted I træner ikke bliver brugt før eller efter jer, og I gerne vil træne længere. Så kontakt sekretariatet for at høre, om det kan lade sig gøre. Mange andre praktiske forhold løses ved en henvendelse dér. Hvis der mangler noget udstyr, der plejer at være nok af, så vil det også kunne løses via kontoret.

Derudover er der yderligere to steder, hvor flere kan henvende sig. Klubmedlemmerne i KU Studenteridræt kan naturligvis henvende sig til den pågældende klubs bestyrelse, ligesom medlemmerne af en afdeling i KU Studenteridræt skal kontakte afdelingens ledelse. Hvis ledelsen i din klub eller afdeling ønsker at støtte dit forslag, tager de stilling til, hvordan sagen bringes videre.

Som medlem betaler du og alle andre KSIere tilsammen mange millioner kroner i deltagergebyr. Desuden får KU Studenteridræt store beløb i støtte via Folkeoplysningsloven og endelig får foreningen tilskud fra Københavns Universitet. Alle disse midler skal bruges på aktiviteter i KU Studenteridræt, så de bliver til gavn for flest mulige medlemmer. Hvordan denne ”tilbagebetaling” skal foregå, vedtages hvert år på generalforsamlingen. Der kan være mange veje, og det er jo ikke alt, der koster penge.

Der er foreningsprincipper i KU Studenteridræt, som engang er blevet besluttet at være sådan, men hvor tiden måske er kommet til en forandring. Den slags ændringer skal også besluttes på en ordentlig måde i en forening. Brug derfor ovenstående værktøjer til at skabe en gunstig udvikling.

 

Sidst redigeret 16-06-2021 15:36:59

Gå til kurven, for at færdiggøre tilmeldingen og betale.

eller

Forsæt indkøb

Vi vil gerne høre din mening

Indtast dit navn, email og en kommentar herunder.
Din kommentar bliver herefter sendt til KSI.

 

Navn:
Email:
Kommentar:

Send kommentar

Tak for din henvendelse.
Vi vil læse din kommentar.