Password

Glemt password?

Ny bruger?

 
hængelås indkøbskurv
Søg...
Du er her: Forside / Om USG / USGs naturvejleder / Aktivitets-strategi
Print side

Aktivitets-Strategi

Min opgave

Som naturvejleder i KU Studenteridræt skal jeg planlægge, gennemføre og evaluere udendørs aktiviteter for de studerende, men også skabe og facilitere nye aktiviteter. Aktiviterne skal skabe fællesskab, sundhed, naturoplevelser og -forståelse. For at gøre dette godt følger jeg en række strategier.

 

Strategi om at få flere til at løfte opgaven

For at undgå at blive en "enmandshær" er det vigtigt, at jeg også sætter aktiviteter i gang, hvor andre er med til at løfte opgaven:

  • Min strategi er her at bruge/ansætte gode trænere/turledere der "kan selv" (organisere aktiviteter og håndtere relevant naturvejledning) samt at rådgive, motivere og hjælpe de trænere, der behøver assistance. For eksempel også indendørstrænere / hold der gerne vil lave udendørs aktivitet!

  • Min strategi er også at oprette deciderede afdelinger med årligt medlemsmøde for deltagerne, som så vælger Forretningsudvalg, der kan løfte udendørs aktiviteterne, så deltagerne vejleder, motiverer og hjælper hinanden. Dette sker i KSI Kajak- og Klatreafdelingerne.

 

Aktivitetsstrategi

Efter mange års erfaring i KSI Udendørs, går jeg efter at skabe aktiviteter,

  • der er "nemme" at gå til for de studerende rent praktisk, fx bynære, koncentrerede aktiviteter
  • og som alligevel er lidt eksotiske, Sydsverige med klipper og "vildmark" er således et godt turmål
  • og som giver gode udfordringer og eventyr (noget nyt, lidt uforudsigeligt)

 

Værestedsstrategi

Det fremmer klart en aktivitet, hvis den har en eller anden form for base. Udendørsaktiviteterne i KU Studenteridræt er det på to primære baser.

På Nørre Allé 53 er der mødested og omklædning til løb, adventure race, klatring, mountaibike, rulleskøjtning, parkour. Der er klatretårn, lagerrum til udendørs grej og en cet skur til mountainbike-opbevaring.

Kanonbådshuset er base for kajak- og SUP-aktiviteter. Dertil er der vinterbadning, parkour, bouldering og outdoor cross.

 

Udstyrsstrategi

Mulighed for at deltagerne kan låne grej skaber flere tilmeldinger. Indenfor relevante aktiviteter sparer holdene ekstra op til nyt grej. Det virker motiverende for deltagerne (nærmere bestemt: Afdelingerne, forretninsgudvalg), at de kan se hvilke beløb deres aktivitet selv sparer ekstra op og at de kan være med til at bestemme, hvilket grej de vil investere i. Deltagerne låner grej til følgende udendørs aktiviteter: Kajak, SUP, mountaibike, klatring, adventure race, vandring, skiløb, orientering, rulleskiløb, lejrliv.

 

Kommunikationsstrategi

På KSI hjemmeside har afdelingerne deres egen hjemmeside/fane, som så suppleres med facebook-grupper til den daglige græsrodskommunikation for løb, adventure race, mountainbike, klatring, kajak, skiløb og vandring. Grupperne bruges til at fastholde og motivere deltagerne samt til at lave undersøgelser om der er interesse fx for en ny skitur. KSI Udendørs kommunikerer derudover med deltagerne via KSIs facebookside, Nyhedsbrev, via bannere på hjemmesiden, via direkte mails, via sms og via ophængte plakater.

 

Netværksstrategi

Jeg indgår i de eksterne samarbejder, der kan kaste muligheder for KSI Udendørs af sig, og som kan støtte eksisterende eller udvikle nye aktiviteter. Jeg har løbende samarbejde med Institut for Idræt og Ernæring, Friluftsvejlderuddannelsen / Skovskolen i Nødebo KU), Naturvejlederne (blandt andet Friluftsliv-netværket, Københavner-netværket, Kulturhistorisk netværk), DGI, konsulenterne i specialforbundene (Dansk Orienteringsforbund, Dansk Kano og Kajak Forbund, Dansk Klatreforbund, Dansk Sejlunion, Dansk Svømmeunion, Dansk Skiforbund), Skovshoved og Sønderborg Sejlklub, Ruby Rejser med flere.

 

Sæsonstrategi

Udendørs aktiviteterne gøres såvidt til helårsaktiviteter. Vi fortsætter vinteren over med kajakroning, mountanibike kørsel, løb, adventure race, skiløb og isklatring. Og har derfor skærpede sikkerhedsregler og ekstra udstyr inden for disse aktiviteter.

 

Sikkerheds strategi

Udendørs aktiviteterne kan indeholde risikoelementer. De enkelte afdelinger har udviklet sikkerhedsregler for deres aktiviteter. Læs om sikkerhed ved klatring, kajak, adventure race og mountaibike under de enkelte afdelingers "hjemmesider" på www.usg.dk (nederst) eller under holdenes infotekster, og i Fanerne ovenfor disse.

 

 

Sidst redigeret 16-06-2021 15:48:28

Gå til kurven, for at færdiggøre tilmeldingen og betale.

eller

Forsæt indkøb

Vi vil gerne høre din mening

Indtast dit navn, email og en kommentar herunder.
Din kommentar bliver herefter sendt til KSI.

 

Navn:
Email:
Kommentar:

Send kommentar

Tak for din henvendelse.
Vi vil læse din kommentar.