Password

Glemt password?

Ny bruger?

 
hængelås indkøbskurv
Søg...
Du er her: Forside / Kontakt / Nyhedsbreve / Nyhedsbreve 2016 / Nyhedsbrev oktober 2016
Print side

Nyhedsbrev oktober 2016

 

overskrift_4.jpg

 

 

Kære medlem.

Velkommen til den nye sæson i USG, vi håber, at du er rigtig glad for at træne her.

Et særligt velkommen til nye medlemmer, som er kommet til USG for første gang.

USG er en idrætsforening i forholdsvis traditionel forstand. Det vil sige, at det er medlemmerne, der bestemmer i de forskelllige interessefællesskaber i USG - alle under Hovedbestyrelsen som øverste organ. Du har således mulighed for at få indflydelse på tiltag og beslutninger på holdet og på Generalforsamlingen. 

Nyhedsbrevet modtager du mindst 4 gange årligt; her får du nyheder og bl.a. indkaldelse til og referat fra Generalforsamlingen. Det betyder samtidig, at dette nyhedsbrev ikke kan frameldes, så længe du er medlem af USG.

Du er altid velkommen til at sende os indlæg til nyhedsbrevet, skriv til kontor@usg.dk og skriv Nyhedsbrev i emnelinien.

Efteraar


Talspersoner

I øjeblikket bliver der valgt talspersoner på alle holdene i motionsafdelingen og i de andre afdelinger.
Dette valg er vigtig for at USG kan udvikle sig i den retning du, som medlem, gerne vil have.

Talspersonen er bindeleddet mellem holdet og kontoret, og det er ofte talspersonen, som er kontaktpersonen til Holdspisningen.
For motionsholdene gælder det, at der holdes talspersonsmøder to gange om året. For talspersoner på de hold, der er en del af en afdeling holdes der årsmøder i afdelingerne, hvor man vælger repræsentanter til Hovedbestyrelsen.

Sæsonens første talspersonsmøde bliver holdt tirsdag, den 25. oktober, kl. 17:30 i Store Auditorium, Nørre Allé 53.

Alle talspersoner får tilsendt en indkaldelse med dagsorden.

Deltagerne i afdelingerne (basketball, futsal, kajak, klatring, ski og volleyball) vil modtage en invitation til afdelingsmøde i løbet af oktober - november.

PS. Mere om at være talsperson: /om-usg/talspersonsordningen

PPS. Oplæg om hvad der er noget værd i USG: /usgs-kontor/nyhedsbrev-august-2013/hvad-er-noget-vaerd-i-usg/ samt et oplæg om hvordan et forslag føres ud i livet: /om-usg/talspersonsordningen/det-var-da-en-indlysende-god-id%C3%A9/ 


 Efterårsferie

Alle hold, der ikke er nævnt nedenfor træner i efterårsferien (uge 42)

Dansekapellet, Vesterbro svømmehal og Øbro Badet er aflyset i uge 42 - det gælder:

dan10, dan16, dan20, dan25, dan41, sv04, sv05, sv24 og svU01 er aflyst

Følgende hold har træneren aflyst:    

Dans:     

 • dan21
 • dan22 
 • dan24

Trampolin:

 • gym05

Rope Skipping

 • Hig07 

Kajak

 • Kaj04
 • kaj26 (kajakpolo)

Klatring

 • kla01
 • Kla02 

Slok 

 • slok01 

Yoga

 •  yo11
Efteraar2 
   

 Når vi kommer tættere på opdateres hjemmesiden løbende, se under aflysninger og ændringer


USG’s holdspisning

USG inviterer alle hold til et gratis måltid mad i løbet af hovedsæsonen 2016/17.

Vi ønsker med dette tilbud, at styrke det sociale element på holdet. Tag Jeres træner med, så I også får mulighed for at evaluere på træningen og jeres forventninger hertil. I bestemmer selv dato og tidspunkt. Måltidet serveres i kantinen på Nørre Allé 53, 1. sal. 

Kl. 17-19.45Menuen har kokken forudbestemt for hver dag. I kan dog blive i lokalet frem til kl. 22.30.

Kl. 08.00–10.00: Træner I på et morgenhold, har I mulighed får at få brunch.

Menuplanen kan du se på USG’s hjemmeside /om-usg/generelt/holdspisning/ Holdets talsperson eller en anden repræsentant for holdet bestiller plads til holdspisningen på kontor@usg.dk med oplysning om:·     

 • Holdkode       

 • Dato og tidspunkt for spisningen   

 • Angivelse af et omtrentligt antal personer        

 • Senest 6 dage før arrangementet skal I pr. mail sende det nøjagtige antal deltagere samt antallet af vegetarretter      

 •  Spisningen skal helst indledes senest kl. 19.45 – alternativt vil maden blive stillet frem på buffeten til jer     

 • Drikkevarer køber I for egen regning i kantinen og inden kl. 19.45

 • Egne drikkevarer må ikke medbringes

 

Bestil venligst i god tid, og senest 1 uge før I ønsker at spise.

Vi sender en bekræftelse på Jeres bestilling, som I bedes medbringe til arrangementet som betaling.


Introkursus til selvforsvar

Nu har du mulighed for prøve selvforsvar i USG. Holdet er et introduktionsforløb om mandagen kl. 20 – 21.30 i Spejlsalen i Hillerødgade Hallen (Sandbjergade 35, 2200 Kbh N). Første gang er mandag d. 24. oktober og holdet fortsætter til d. 12. december. På holdet stifter du bekendtskab med de basale teknikker og får de grundlæggende redskaber indenfor selvforsvar. 

Gennem øvelser og lege opbygger du selvtillid og lærer hvordan du skal reagere på forskellige angreb og i truende situationer. 

Holdet er for både mænd og kvinder. Det giver bl.a. gode muligheder for, at øve overfaldssituationer hvor angriberen er fysisk overlegen.

Undervisningen tager udgangspunkt i Krav Maga, som er et Israelsk selvforsvarssystem. I dag bruges Krav Maga i hele verden pga. dets enkelthed. Holdet er en introduktion til selvforsvar og vil løbe over 8 gange indtil nytår, og vi håber at starte et hold primo 2017.

Selvforsvar

 

Læs mere om holdet og tilmelding her:/tilmelding/selvforsvar/beskrivelse/


GoRun

Kom og vær med til USGs gratis 5 km løb for alle : GoRun Fælledparken!

HVOR: I Fælledparken, foran Café Pavillonen (ved søen med springvandet), se rødt GoRun beachflag!

HVORNÅR: Søndagene 16. og 30. oktober samt 13. november, kl. 10.

HVORDAN: Kom omklædt, løbstovholder kan passe på tasker etc. Løb roligt og få tømmermændene svedt ud eller giv den gas og tag tid ved at downloade og starte iphone-app inden løb eller tilmeld dig lånearmbånd/chip aftenen inden. 

Iphone app: https://itunes.apple.com/dk/app/gorun/id1093493277?mt=8

Tilmelding lånearmbånd/chip: http://tilmelding.dgi.dk/tilmeld/201600068396 

RESULTATER: Kommer efter løbet op her (både app og chip-tidstagning): http://www.bevaegdigforlivet.dk/gorun/loeb/201600068248/resultater

Læs mere, se fotos på GoRun Fælledparken facebook!

https://www.facebook.com/groups/131208700638625/

 

Gorun2Gorun3

 


Forandringen af USG

Københavns Universitet og Studenteridrætten i ny konstruktion.

Som du måske ved, så vedtog USG på sidste generalforsamling (november 2015) at komme Københavns Universitet i møde for at skabe en ny struktur, hvor KU og Studenteridrætten knyttes tættere sammen.

Hvor er den proces lige nu?

Næste trin bliver generalforsamlingen i år i november. Målet er her, at Generalforsamlingen tager stilling til nogle nye vedtægter, der fastlægger rammerne for denne nye situation. Så fordi du er aktivt medlem af USG, har du både tale- og stemmeret til generalforsamlingen.

Et sikkert mål i denne forandring er, at de andre højere læreanstalter i Københavnsområdet ”skrives ud” af vedtægterne.

Et for flere medlemmers spændende emne er hvilke status medlemmer uden KU-tilknytning har efter sammenlægning med Københavns Universitet. På Generalforsamlingen 2015 blev de medlemmer lovet at deres ret til at genindmelde sig opretholdes, så længe genindmeldelse sker kontinuert fra sæson til sæson.      

Når jeg skriver ”Studenteridrætten” i stedet for ”USG”, skyldes det, at en anden ændring kan være, at USG til november ændrer navn.

Det antagelige tidsperspektiv vil være, at dele af forandringerne ruller på plads umiddelbart efter Generalforsamlingen. Andre måske til en ekstraordinær Generalforsamling inden jul og yderligere andre til sommersæsonen. Det meste falder på plads inden den nye hovedsæson i 2017-18. Altså til september 2017.

Men din virkelighed på dit hold vil formentlig fortsætte upåvirket i hele denne hovedsæson.


Skiture

USG skiturene fortsætter, tilmelding i gang!

Vi har skiture i uge 5, 6 og 10 samt en endagstur i uge 2. Skiturene er super sociale og hyggelige og for ALLE, bortset fra uge 10. som kræver nogen erfaring.

Men turene er samtidigt "kurser", hvor du lærer en masse (så meget du orker!). Du kan læse om turene på usg.dk, under Ture/kurser, Skikursus. Du kan også høre om dem på nogle infomøder, hvor vi fortæller om turene. Har du bare nogle spørgsmål, så send en mail til Christian E. på USG-kontoret; cengkilde@usg.dk 

Ski _2014

 


Hvorfor ændres deltagersammensætningen på mit hold?

Så er der deltagere, der flytter! Så kommer nye deltagere til!

Det er i USG tilladt over hele sæsonen at flytte hold. Det gøres flittigt. Her får du tallene for ændringer indtil d. 5. oktober:

161 deltagere har afmeldt sig et hold (afmeldt betyder at disse 161 stadig er tilmeldt mindst ét andet hold yderligere) 

183 medlemmer er udmeldt.

271 deltagere har flyttet fra et hold til et andet, der passer den enkelte bedre.

37 overvejer lige nu om de vil tage imod den venteliste plads, som de har fået tilbudt. Det kan så føre til at de flytter fra et andet hold eller blot tilmelder sig de hold, de har fået plads på. Du skal vide at der lige nu i alt er 1600 personer på ventelister på de fyldte hold.

Nogle vælger selv, at de vil ændre status på deres hold. Andre flytter eller melder sig ud efter aftale med træneren. Endelig må vi i sjældne tilfælde lukke et hold og dermed flytter. frameldes eller udmeldes deltagerne.

Andre årsager til disse ændringer på dit hold kan være mangfoldige. Nyt skema på studiet, ikke råd, føler ikke indholdet lever op til forventninger osv.

Sker der også ændringer fremover?

Ja. På en del hold vil der ske større ændringer. Pr. 1. november lukker vi administrativt ekstra deltagere ind på alle fyldte hold, eller tillader flere at tilmelde sig. Typisk er det mellem 3 og 5 ekstra deltagere vi gør plads til. 3 på de små hold fx med plads til under 20 deltagere og 5 på hold med plads til 30 deltagere.

Hvorfor nu det? Der er flere svar på dette: Overordnet er USG til for at sikre studerende mulighed for at dyrke idræt og bevægelse. Samtidig er der så få faciliteter i København at USG ikke kan tillade sig at pladsen ikke udnyttes optimalt.

Samtidig ved vi (statistisk viden) at holdene sætter sig. Måske kommer alle deltagere stadig til træning, de kommer blot lidt sjældnere. Vi forsøger så omkring 1. november i samråd med trænerne at finde ud af hvordan netop dit hold har ”sat sig”. Hvis du går på et hold, der ikke sæter sig som statistikken siger, men fortsat er rigtigt mange til træning, så sætter USGs administration ikke ekstra pladser på.

Kan det fungere med nye deltagere efter 2 måneder, dvs. hvor deltagerne der var på holdet fra starten? Giver det ikke rod i træningen?

Det skulle det helst ikke gøre. Sammen med de øvrige deltagere og din træner har I to værktøjer til at foregribe problemer i denne fase:

 1. Hvis dit hold ikke er niveaudelt, men ”for alle”, se skemaet på usg.dk, så er aftalen jo, at det kan træner og deltagere håndtere. At din idræt kan fungere uden niveaudeling.

 2. Hvis I deltagere og jeres træner i progressionen i træningen er nået et stykke vej. Lad os fx antage, at I sammen med træneren har planer om at holdet udvikler sig fra A-K i løbet af sæsonen. Op til første november vil holdet have flyttet sig fra A-C, så skal I sammen få ændret teksten på usg.dk og beskrive ”C” og sende denne tekstændring til kontor@usg.dk, således at det bliver den tekst som deltagerne tilmelder sig efter pr. 1. november

 

USG hitter til DM med 6 medaljer!

USG havde 21. august 8 deltagere med til DM i Oceanracing (havkajak marathon), hvor vi bla. fik en 4. og en 5. plads ved USG kajaktrænerne Jonas Nordstrøm Schwartz og Christian Engkilde. Den 27.-28. august havde vi 7 deltagere med ved DM i Teknik (havkajak) samt DM i Kajakrul. Vi fik guldet i Teknik hjem til USG igen ved kajaktræner Sune Møller Petersen. Men ligeså nice var usg-roer Jakob Jensens bronzemedalje. Jakob har prøvet den kedeligere 4. plads mange gange. I introduktionsklassen satte Mario Ra sig igennem og fik guld. Hos damerne besatte vi 2.,3. og 4-.pladsen ved usg-roerne Inger Markussen, Jeanette Berg og Marie Kaas Ahm! I kajakrul blev usg-roer, og nu også træner, Jeanette Berg, en flot nr. 4.

USG Kajakafdeling er glade og stolte og ønsker alle glade deltagere stort  tillykke! 

DmDm2

 


Sociale medier

Følg endelig USG på

Fb Facebook. og- Instagram -v 051916_200 Instagram @usg.dk

 

Du må meget gerne dele dine USG-oplevelser via #usgdk

 


Sidst redigeret 20-01-2020 11:05:35

Gå til kurven, for at færdiggøre tilmeldingen og betale.

eller

Forsæt indkøb

Vi vil gerne høre din mening

Indtast dit navn, email og en kommentar herunder.
Din kommentar bliver herefter sendt til KSI.

 

Navn:
Email:
Kommentar:

Send kommentar

Tak for din henvendelse.
Vi vil læse din kommentar.