Password

Glemt password?

Ny bruger?

 
hængelås indkøbskurv
Søg...
Du er her: Forside / Kontakt / Nyhedsbreve / Nyhedsbreve 2014 / Nyhedsbrev for marts 2014
Print side

 

 

 

overskrift_4.jpg

 

Nu lakker hovedsæsonen mod enden og sommersæsonen nærmer sig. Vi håber, at du har haft en rigtig god sæson og har lyst til at fortsætte i sommersæsonen.

Programmet for sommersæsonen kan du finde på  hjemmesiden - alle hold du nu ser, er sommerhold. Hvor intet andet er angivet, træner holdene i maj og juni. Nedenfor kan du se, hvornår du kan tilmelde dig.

Her i nyhedsbrevet kan du læse om nogle af forårets mange spændende oplevelser. Du kan fx prøve at ro kajak sammen med erfarne roere på "Find vej dagen", den 5. april, eller du kan deltage i et løbearrangement i samarbejde med DGI, mandag den 7. april. 

Sommersæson er udendørsafdelingens højtid, der er masser af skønne ture og nye spændende tiltag, som rulleski og Urban orientering.

Påske


Sommersæsonen 

Sommersæsonen er maj, juni og august. De fleste hold træner i maj og juni, og enkelte fortsætter i august.  Enkelte udendørshold har også træning i juli. Sommertræningen starter uge 19.

Du kan se programmet for sommersæsonen her

 Tilmelding 

 • For studerende fra tirsdag 22. april, kl. 12 på www.usg.dk
 • For ikke-studerene fra fredag 2. maj kl. 12 på www.usg.dk og på USG's kontor kl. 12 - 18

 


Brochure - Sommersæson

Vil du hjælpe os med at uddele sommersæsonens brochure på dit studiested eller dit kollegium ?

Brochuren ligger klar her på kontoret, Nørre Allé 53, fra 7. april. Kom forbi og ta' en stak med eller skriv til os på kontor@usg.dk, så sender vi dem til dig med posten.


 

USG's kontor

 • April måned åbent mandag-fredag, kl. 12 - 16 

 • Telefontid mandag - fredag, kl. 10 -16

 • Lukket mandag 14.4 - mandag 21.4 (begge dage incl.)

  

kyllinger.bmp

 blomster.jpg

USG's kontor

Maj

 • 2. maj  – 29. maj, åben mandag – fredag, kl. 12 – 18
 • 16. maj - lukket - St. Bededag
 • 29. maj - lukket - Kr. HimmelfartKantinen, Nørre Allé 53, 2200 N, er lukket 14.4 – 21.4, 16.5, 29.5 og 30.5

 

 

 


 

Træningsaflysninger i påskeugen


Mandag 14.4 – onsdag 16.4 (begge dage incl.) er alle aktiviteter aflyst på følgende adresser:

 • Dansekapellet
 • Guldberg Skole
 • Vesterbro Ny Skole
 • Vesterbro Svømmehal
 • Øbrohallen
 • Frankrigsgade Svømmehal
 • Hillerødgade/Spejlsalen

 

Derudover er træning for Yoga08 og Yoga09 aflyst onsdag, den 16.4.

Torsdag 17.4 – mandag 21.4 (begge dage incl.) er alle aktiviteter aflyst.

 

 

 

  


Førstehjælpskursus med kursusbevis kun 400 kr.

Er du er interesseret i at erhverve dig et 12 timers kompetencegivende førstehjælpskursus med kursusbevis, så får du her chancen - /tilmelding/foerstehjaelp/hold

Kurset foregår på Nørre Allé 53 - onsdagene 23. og 30. april, 7. og 14. maj, kl. 18-21.

Kursusindholdet er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen og Dansk Førstehjælpsråd, og du vil få en af branchens bedste førstehjælpsbøger til brug i undervisningen.

Kurset giver dig en god og bred ballast til afhjælpning i mange forskellige situationer, da indholdet spænder vidt, lige fra et bistik, til en person med hjertestop. Der er både teoretisk og praktisk undervisning.

Tilmeldingsfrist: Onsdag 9. april.Skattejagt i kajak 5. april - Gratis 

Igen i år indbyder USG Kajakafdeling alle USG'ere til gratis at prøve kajak.  Det forgår lørdag den 5. april kl. 10 - 14 fra Kanonbådsvej 6, Holmen.

Her er USG-roerne parate med låne-våddragt og kajak-anorak til dig. Når du har klædt om, får du udleveret et skattekort med poster i Havnen, du skal finde frem til (tager ca. 45 minutter). Ved hver post er der et quizz-spørgsmål, du skal besvare. Rigtige besvarelser udløser en lille præmie samt agtelse og prestige fra din USG-turguide, som er med dig rundt. Alle kan være med, vi passer på dig!

Du kan ro i neoprensko, matas badesko eller uldsokker (medbring ekstra!).

 USG-findveji .dk -dag -28


Triathlon i USG

Efter et generelt tilmeldingsboom og lange ventelister rundt omkring til triathlon, har USG lavet et gennemtænkt koncept til dig, hvor du kan lære alt det, du skal tænke på som ny triatlet.
Her får du løb om mandagen, cykling om tirsdagen og svømning i havvand om torsdagen. Alle kan deltage på holdet, da der vil være grundig introduktion til alle tre tri-discipliner.

Dette er også en genial træningsmetode, hvis du bare gerne vil træne effektivt og alsidigt.   

Loeb

 


Tilmeld dig spændende USG-ture og få en på opleveren!

USG's spændende ture og kurser finder du på www.usg.dk . Klik på Holdoversigt, og du kan vælge mellem ca. 30 ture og kurser i perioden maj-oktober. Du kan vælge, om det skal være i kajak, foskajak, sejljolle, racer-kølbåd eller på mountainbike. Du kan også vælge at rebklatre, boulderklatre, eller vandre. Turene varer oftest mellem 1-4 dage, og prisen er holdt nede. Transporten foregår med USG's nye minibus. Du kan tilmelde dig online allerede nu.

Mbtbike


Turneringsstatus i USG

Hvordan er det gået for USG's turneringshold i den forløbne sæson? Her tænker jeg på de USG-idrætter, hvor USG dyster i turneringer typisk arrangeret af det nationale forbund under DIF. De fleste turneringer er ved at være afviklet, og derfor får du her en oversigt over, hvor USG stiller op til næste sæson. Er der uændret status eller op/nedrykning?

Amerikansk Fodbold, Badminton, Basketball, Fodbold/futsal, Håndbold, Svømning, Vandpolo, Volleyball

Amerikansk fodbold i USG. USG Cougars spiller i Danmarksserien-Øst. Det er en 9 mandsserie. Sæsonen strækker sig fra april med player off i september og finale i oktober. I sæsonen 2013 kom Cougars i finalen, som hedder Elming Bowl, men tabte desværre til Thisted Brewers 28-14. Vi håber på et endnu bedre resultat i år. Manden tv. på billedet i armyjakke er Joakim Hovard, der startede Cougars i USG.

 Cougars

Badminton i USG. Københavnerserien, Serie 1, Serie 3 og Serie 30. USG Badmintonklub blev i KS pulje 1, nr. 7 ud af 8 hold og skal derfor spille om nedrykning. Resultatet her er, at USG bliver i puljen, fordi holdet blev nr. 4 ud af 8, og kun de tre nederste hold rykker ned. Næste hold, Serie 1, blev nr. 6 ud af 8 og forbliver også i samme serie til næste sæson. Holdet i 3. serie, pulje 2 blev nr. 5 ud af 8 hold, og forbliver ligeledes.

 

Basketball i USG. Vi har haft 2 turneringshold i 2. division både for kvinder og mænd. Kvinderne har vundet deres turnering og rykker op i 1. division. Mændene bliver i 2. division. Der arbejdes på, at USG Basketball Afdeling stiller to turneringshold for både kvinder og mænd i den kommende sæson. Over 1. division ligger Basketball ligaen. Lige nu afvikles de sidste slutspilskampe, hvor USG for kvinder dyster med 2. divisions nr. 2 Ballerup om at blive bedst ud af 3 kampe. USG har vundet den første kamp.

 Basket

Fodbold og Futsal i USG. Vi har turneringshold i futsal for både kvinder og mænd. 

Futsal kvinder. ”Som noget nyt har USG i den forløbne sæson haft hele 3 kvindelige futsalhold tilmeldt til turnering. Interessen og støtten har været overvældende. Der har været en solid kerne af spillere fra de forgangne sæsoners indendørs fodboldhold, som har skabt en stabil basis for holdene, men der har også været plads til nye spillere med nye ideer og kræfter. På trænersiden har holdene haft glæde af en erfaren mandlig futsalspiller, hvis engagement og arbejde har udmøntet sig i gode træningspas med god stemning, og gode resultater i turneringen. I serie 2, pulje 2 sluttede USG Q(2) på en 7. plads, mens det i serie 2, pulje 1 blev til en 6. plads for USG Q(3) og en flot velfortjent 1. plads til USG Q(1). I hele futsal's kvindeafdeling er vi derfor stolte af, at USG Q(1) allerede efter første sæson, nu rykker op i serie 1.”, fortæller Anna fra kvinde-futsal.


Håndbold i USG. I USG dyrker vi håndbold både i klubben USG Håndbold og i USG's MotionsIdræts Afdeling. Klubben har i sæsonen haft mange turneringshold til sine 120 medlemmer. På toppen har begge køn hold i 3. division. Dernæst spiller både 2. og 3. holdene  i Serie 1 for både kvinder og mænd. Endelig har klubben 2 4. hold, der for begge køn ligger i Serie 2. Motionsafdelingen har et MIXhold i Dansk FirmaidrætsForbund. Dette hold spiller slutspil om oprykning.

”Vi er i Håndboldafdelingen i gang med de sidste kampe i sæsonen, og flere hold er afhængige af disse kampe før vi ved, hvilke rækker vi ender i i næste sæson. Begge vores 1. hold kæmper en brav kamp for at blive i 3. division. Derudover for damesidens 4 andre hold er det næsten afgjort, at vi til næste sæson har to hold i serie 1 og to hold i serie 2. Herresidens 2. hold ligger i toppen af deres række (serie 1), men de får ikke lov til at rykke op (så vidt jeg ved), hvis 1. herrer rykker ned, så der afventes i spænding. I forhold til 3. herrer, så er der også stadig lidt spænding, om de kan blive i serie 1.

Så ja, konklusionen er vist, at vi i håndboldafdelingen har meget, der afhænger af turneringens sidste par kampe, så vi bider negle i spænding og giver den gas i hallen”, fortæller Stinne fra klubben.

 

Svømning i USG. Der eksisterer en holdturnering i svømning kaldet Danske Mesterskaber for Hold. Her har USG Svømning og USG Vandpolo haft to hold i flere sæsoner. I år er disse i 3. og 4. division. Mesterskabet afvikles i første weekend i april. Det vil være stort, hvis USG kommer tilbage i 2. division. Hvert af holdene består af 20-26 svømmere. I 3. division skal holdene stille to svømmere i hvert løb.

 

Vandpolo i USG. Holdet har haft et hold i 2. division for mænd (USG kvinder har deltaget på dette hold) i den forløbne sæson. Derudover har 6 af USG-kvinderne været udtaget til landsholdet. Status er, at mændene forbliver i 2. division. USG ligger lige nu nr. 4 ud af 8 hold. Der findes for øvrigt 3 dele af 2. division (Syd, Øst, Nord). Kun 1. division er landsdækkende.

 

Volleyball i USG.  Under Københavns Volleyball Kreds stiller USG 2 hold, dels et hold for kvinder i DDS og et mixhold i ”MIX2”.

Martin Bailey fortæller: USG volleyball har to turneringshold. Et damehold, der spiller i danmarksserien, og et, der spiller i mix 2 serierækken.  Dameholdet kvalificerede sig i løbet af efteråret 2013 til at spille om oprykning til 2. division, hvilket gik godt, men valgte at tage en sæson mere i danmarksserien, selvom de nok kunne være rykket op, hvis de havde villet det. Mixholdet startede lige efter jul, og de har mest af alt brugt tid på at lære hinanden at kende. I næste sæson kommer resultaterne.  

Der arbejdes på at lave mindst et herrehold til den kommende sæson, der starter i september, og måske bliver der også et dame 2/mix 2 hold.

 Volley

 


 

Årets USG Off-Piste kursus

Årets Off-Piste kursus i Alagna i Italien var en pragtfuld oplevelse rig på sne og solskin.

Læs mere om turen og se de dejlige billeder fra ture her

DSC_1054

 


 Nye muligheder i USG

 • Du kan nu tilmelde dig et hold med ugentlig træning i rulleski, udbudt af USG Skiafdeling. Gratis fritræning på låne-rulleski er inkluderet
 • Mountainbike udvider også med gratis fritræning, lån af lånemtb'ere, fx i weekenden
 • Kajakafdelingen tilbyder nu ugentlig træning i kajakpolo
 • Rullehockey-hold er igen på programmet med en ny, entusiastisk træner
 • Endelig opretter vi nyt super sejt løbe-koncept: Urban Orienteering, sammen med Dansk Orienterings Forbund. Læs om holdet allerede nu: /tilmelding/orienteringsloeb/sommer

Rulleski


Svømmestævne

Søndag 30. marts kl. 09-11 afholdt en gruppe af svømmetrænerne et svømmestævne for motionsafdelingens svømmere i svømmehallen på Nørre Allé.
Deltagerne kunne afprøve formen, teste niveau i forhold til holdkammeraterne eller måske prøve at svømme et stævne for første gang. Resultaterne kan ses her

letoevet.gif

 


Holdspisning og kantinen

Husk at holdspisning skal være afholdt senest 2. maj - se mere om hvordan du bestiller holdspisning her:
https://www.usg.dk/om-usg/generelt/holdspisning/

Sommerholdene har ikke holdspisning. 

Kantinens åbningstider i april: 1. april  – 2. maj kl. 08.00 – 20.00

Kantinens åbningstider i sommersæsonen: 

Maj - juni: 5. maj - 30. juni, kl. 08.00 - 15.00

Juli: Lukket

August: 4. august – 29. august, kl. 08.00 – 15.00

Kantinen lukker følgende helligdage

 • Uge 16/12.4 - 21.4 (Påsken)
 • Torsdag, den 1.5 
 • Fredag 16. 5 (Bededag)
 • Torsdag 29.5 (Kristi Himmelfart)
 • Fredag 30.5
 • Torsdag, 5.6 (Grundlovsdag)
 • Mandag den 9. juni (2. pinsedag)

  Husk

 • USG's opvisning finder sted lørdag 3. maj kl. 14.00 i OM-Hallen
 • Forslag til nye aktiviteter til den kommende hovedsæson (september- april) modtages gerne, kontor@usg.dk
 • Nye trænere er velkomne til at melde deres interesse i løbet af april, kontor@usg.dk
 • Facebook
 • Opdater dit login på www.usg.dk, så oplysningerne altid er korrekte

Alle motionssvømmere i Bellahøj.

Bellahøj Svømmestadion vil udskifte det blå armbåndssystem med plastikkort. Derfor opfordres alle motionssvømmere, der træner i Bellahøj til - efter sidste træning i april - at returnere jeres blå armbånd til USG's kontor, og få depositum retur.

Kontorets åbningstid

April: Mandag - fredag, kl. 12 - 16

Maj: Mandag - fredag, kl. 12 -18


Eusa
Linket her er fra nyeste EUSA Nyhedsbrev. EUSA er det Europæiske Studenter Idrætsforbund, som vi var to fra USG, der var med til at stifte i Wien for en del år siden. Udviklingen siden er gået lidt "skæv" i forhold til USG. Forstået sådan at EUSA organiserer idræt hvor universiteter konkurrerer med hinanden i mange mesterskaber hen over året. Men USG er jo ikke organiseret for ét universitet, men på alle USG hold deltager jo studerende fra alle mulige uddannelser i Hovedstadsområdet. 

Men artiklen handler om Ildsjæle og deres engagement i idrætten i deres land eller på deres universitet." Læs det og lad dig inspirere


Sidst redigeret 20-01-2020 11:06:09

Gå til kurven, for at færdiggøre tilmeldingen og betale.

eller

Forsæt indkøb

Vi vil gerne høre din mening

Indtast dit navn, email og en kommentar herunder.
Din kommentar bliver herefter sendt til KSI.

 

Navn:
Email:
Kommentar:

Send kommentar

Tak for din henvendelse.
Vi vil læse din kommentar.