Password

Glemt password?

Ny bruger?

 
hængelås indkøbskurv
Søg...
Du er her: Forside / Kontakt / Nyhedsbreve / Nyhedsbreve 2013 / Nyhedsbrev aug. 13
Print side

 

 

 

 

 

 

overskrift_4.jpg

 

Kære medlemmer

Så er den nye sæson på trapperne. Vi håber, at du igen har lyst til at melde dig til en sæson i USG.

I år får du lejlighed til at afprøve andre aktiviteter, da USG holder Åbent hus i den første uge af september, dvs. at de fleste hold kører normalt, men alle har lov til at komme og deltage.

Læs mere om dette længere nede i Nyhedsbrevet. Du kan også læse om tilmeldingen til den nye sæson, så du i tide får noteret dig, hvornår lige netop du skal tilmelde dig.

tur.gif


Tilmelding til sæson 2013/2014

Nu er det lige om lidt, at du kan tilmelde dig den nye sæson. Vi starter tilmeldingen på hjemmesiden, og det fordeler sig således:

Tilmelding til USGs klubber: Torsdag den 15. august kl. 10.00
Du kan tilmelde dig efter aftale med den enkelte af de tre klubber: USG Badmintonklub, USG Håndboldklub og USG Svømning og Vandpolo

Studerende, der har været medlem i sæson 2012-2013:                   Torsdag 22. august kl. 10.00

Studerende, der ikke har været medlem i sæson 2012-2013:           Torsdag 29. august kl. 10.00

Ikke studerende, der har været medlem i sæson 2012-2013:          Tirsdag 3. september kl. 10.00

Ikke studerende, der ikke har været medlem i sæson 2012-2013:   Onsdag 4. september kl. 10.00

Du betragtes som studerende, hvis du læser fuld tid på en SU-berettiget uddannelse.
Nye medlemmer kan oprette et login allerede nu.

Tilmeldingen på USGs kontor starter fredag 6. september kl. 12.00. Tilmeldingern er for alle, men stadig med fortrin for studerende.

I perioden 3.-8. september har studerende fortrinsret til de fleste ledige pladser, idet ikke-studerende højst kan besætte 20 % af pladserne pr. hold. I denne periode vil der på usg.dk under frie pladser stå to tal, f.eks. 20/4. Det betyder, at der er 20 ledige pladser i alt, heraf højst 4 ledige pladser til ikke-studerende.

tilmelding.gif


Nye idrætter

Igen i år er der spændende nye idrætter i USG. Så hvis du går og mangler inspiration til at udvide din horisont eller bare er nysgerrig efter, hvad vores trænere har på tapetet, så læs videre her….
Til denne hovedsæson har vi nogle nye idrætter og en reprise af andre, mens andre blot har fået en ny struktur. 
 
Boldspil
I boldspil har vi nu fået futsal for kvinder, floorball er nu med træner, skumtennis er igen en mulighed (vi havde et hold, der startede i vinteren sidste år, men denne gang er det med helt fra starten), men ellers er der stadig masser af boldspil for alle niveauer i de vanlige discipliner. 

Dans
På dansefronten er der nogle nye danseformer, vi eksperimenterer med i år, bl.a. har vi flamenco på programmet, nye konstellationer i standard/latin med mulighed for en månedlig danseekskursion, afro-brasilianske toner, girly street hiphop, modern lyrical og musical jazz. Kit Kruse kører på med balletgymnastik, og vi har ballethold på de fleste niveauer. Husk at se under exercise også, hvor vi har en del danseinspirationshold.
Exercise
Her byder sæsonen på en hel flok helt nye idrætter i USG-regi. Det bliver vildt spændende at følge de forskellige nye tiltag, som vores primært nye trænere står for. Vi udbyder bl.a.flow arts (meget spændende floworienteret idræt - se Martins video under flow arts beskrivelsen), kombinationer af meditation, pilates og mindfulness, meditationskurser, stripfitnessworkshop og ikke mindst rope skipping eller sjipning. Vær forberedt på, at pulsen ryger i vejret. På yogafronten har vi fået flere discipliner, og enkelte hold undervises primært eller helt på engelsk.
 
High Pulse-holdene (alle hold, hvor holdkoden starter med 'hig*' kører fortsat på med lørdagstæsk, styrketræningsholdene (alle hold, hvor holdkoden starter med "st") har mulighed for at blive teknisk bedre ved at benytte ekstratræningsmulighederne m.v.
Gymnastik
Denne sæson bliver en af de største på gymnastikfronten inden for de seneste år. Vi får to begynderspringgymnastikhold (så hvis du vil træne to gange om ugen, er det nu en mulighed). Vi kører stadig på med et letøvet/øvet springhold og drengeholdet 'Bønder i Byen'. Vi introducerer desuden et teamgym mixhold, der om fredagen træner sammen med de letøvede/øvede springere. Bønder i byen får selskab af elite rytmeholdet, som vi kalder Forstadsfruerne. Deltagerantallet på trampolin er blevet sat ned, så der skulle være mere tid til den enkelte springer.
Kampkunst
Nu er lokalerne til kampkunst på plads, og vi forventer os meget af denne sæson. Vi kører videre med en del af de kendte discipliner, men udvider med kung fu som en slags erstatning for, at USG-kendo ikke længere er hos os.
Svømning/vand
Vi har igen i år et stort vandaktivitetsprogram - endda med nye og anderledes tiltag. På vandsiden har vi nu fået et hold i aquazumba, som er en kombination af aquafitness og zumba, så der bliver mulighed for at rykke igennem.
 
Vi fortsætter med to forældre-/barnsvømmehold, hvor du får mulighed for at tage poden med ud at svømme, uden at bassinet er overrendt - kombiner gerne kræfterne så I forældre sammen kan give ungerne en god oplevelse i vandet (holdet er uden træner).
 
Fridykning fortsætter med et nyt begynderhold.
 
Svømmeholdene har fået ny beskrivelse af niveauerne.
 
Synkronsvømning kommer til at foregå i samarbejde med HSK, mens Mette stadig er træneren for USG-synkro. Vi fortsætter med begyndervandpoloholdet. 
Som noget nyt har vi undervandsrugby på programmet (også kaldet UV- rugby for de indviede eller blot UV), så der er ingen undskyldning for at blive på kanten.

Nye spændende muligheder i USG Udendørs bl.a. triathlon, rulleski, …..

Triathlon (svømning+cykling+løb) kører som et kursus du nemt kan hoppe med på og dermed komme i gang med triathlon. Der trænes 4., 11. 25. september og 9. oktober i cyklingsdelen og i overgangen fra svømning til cykel og cykel til løb. Det forudsættes at du OGSÅ tilmelder dig USG løbehold og et svømmehold (begge billige discipliner!). Du kan låne en træningscykel af USG. Læs mere og tilmeld dig her
Rulleski foregår også som et kortere kursus med 2 intensive træningsgange. Der er både et torsdags og et lørdags kursus. De 2 USG rulleskitrænere er uddannede af Dansk Skiforbund og glæder sig til at vise dig rulleskiteknikken-og suset!. Udstyrslån er inklusiv i kurserne. Læs mere og tilmeld dig her

Evalueringsskema fra UMI

Vi i USG's MotionsIdrætsklub (UMI)har udarbejdet et skema, der gør det muligt at komme med feedback til hele USG på en forhåbentligt nem og overskuelig måde. Vi håber derfor, at du vil bruge to minutter på at fortælle os din mening. Du kan udfylde skemaet her. Du er velkommen til kun at besvare de punkter, der er relevante for dig. Vi ser frem til at høre fra dig! https://docs.google.com/forms/d/1SwCaWaAglABBXXfXsLK9aN7-cVfmXe2t7E40IJysDq4/viewform

Mange sommer hilsner fra USG's MotionsIdrætsklub (UMI)


Ny spændende sæsonstart - Åbent hus

USGs sæson starter  i uge 37 fra mandag 9. september.

Men allerede i uge 36 fra mandag 2. september er der aktivitet på alle holdene. Vi inviterer nemlig til Åbent Hus, hvor alle, både nye og tidligere medlemmer, tilmeldte og ikke tilmeldte, er velkomne til at møde op og få en forsmag på den træning, som tilbydes i løbet af sæsonen. For første gang får du mulighed for at afprøve, hvilken aktivitet der passer dig og hvilket niveau.

Der er ikke tilmelding til Åbent Hus. Bemærk, at der er nogle hold, som IKKE deltager i åbent hus, hvilke hold det er kan du se under "Dagens ændringer" på forsiden af hjemmesiden.

abent_hus.gif


Værdidebat i USG

Planen er, at du som medlem engagerer dig i de værdier, som USG er bygget på. At du afstemmer disse med dine holdninger til en god idrætsforening, som du har lyst til at være medlem af. Udfordringen er at få samlet nogle signifikante holdninger til dels, hvor USG skal bevæge sig hen de kommende sæsoner og dels, hvor USG bør forblive forankret.

Læs oplægget og drøft gerne med dine holdkammerater, hvordan fremtiden i USG skal se ud -  Læs videre her...


USG topbestigning for kun 780 kr.!

Jo, du kan sagtens nå at være med til: Den 21. august tager vi en sen aften med bus til Rjukan i Sydnorge, hvor vi de næste fire dage skal vandre gennem storslåede panoramaer på Hardangervidda og bestige Norges flotteste fjeld, det mægtige og pyramideformede Gaustatoppen. Du får udover besøg på dette hotspot basistræning i orientering, og i hvordan man sammen etablerer hyggelig og sikker lejr på fjeldet. Turleder er som på sidste års succestur friluftsvejleder Rasmus Dylov. Vi er hjemme igen 26. august, tidlig morgen. OBS: HURTIG tilmelding krævet: /tilmelding/vandretur/hold

Norge.gif


 Nordeuropas bedste klatre (boulder) spot med USG

Tag med til dette sublime bouldersted sammen med USG, som har været der flere gange før; afgang lørdag 28. september kl. 07, hjemkomst søndag 29. september kl. ca. 22. Der overnattes med USG lejrudstyr (med i pris). Træner, Anders Handler, har været på Kjugekull flere gange. SE NY USG VIDEO FRA KJUGEKULL OG BLIV INSPIRERET. Find video på linket nedenfor. Tilmelding senest 18. september.

/tilmelding/bouldertur/beskrivelse

kjuge.gif


USG afholder igen i år Danmarksmesterskabet i havkajakteknik lørdag 24. august k. 9.00-17.00

Det årlige danmarksmesterskab i havkajak teknik afholdes igen i år af USG Kajakafdeling, denne gang sammen med DTU Kajak. Der vil blive dystet på samme bane som sidste år ud for USGs kajaksted, Kanonbådsvej 6, Holmen, 1437 København K.

Konkurrencen er meget tilskuervenlig, så selv hvis du ikke deltager, er det værd at kigge forbi!

Konkurrencen er rettet imod havkajakroere med min. EPP2-færdigheder. Ved de svære øvelser vil der være alternativer. Se banebeskrivelsen på www.havkajakdm.dk. Tilmeldling foregår på www.usg.dk under Udendørs, Hold, Kajakdm (200 kr.) Er du ikke lige frisk på at deltage, men vil gerne hjælpe til, så har vi brug for en række frivillige hjælpere og officials under konkurrencen. Der er behov for hjælp både fredag og lørdag. Kontakt Anders Kjeldsen og hør hvad du kan hjælpe med: 31 24 78 13 Anders_r_kjeldsen@hotmail.com. Se fascinerende videoer fra sidste års DM her: /om-usg/afdelinger/kajakafdelingen/highlights/

DM_Kajak_2012-2053.gif


Nyt på hjemmesiden

Vi udvikler hele tiden på hjemmesiden, så den kan imødekomme dine behov for information og ikke mindst adgangen til at kunne melde dig til din favoritidræt uden alt for meget besvær. Igen i år er der nogle nye ting, som du med fordel kan gøre brug af, eller som du bør vide noget mere om.

Tilmelding

I forbindelse med din første tilmelding i år vil du blive bedt om at bekræfte din studiestatus, samtidig skal du udfylde, om du er tilknyttet en uddannelsesinstitution via dit arbejde og/eller hvor du har læst. Det er vigtigt, at du udfylder så korrekt som muligt. Informationerne er vigtige for, at USG fortsat kan udbyde idræt til fordelagtige priser med tilskud fra kommune, stat og læreanstalter.

Søgning

Vidste du, at du har et væld af søgemuligheder på vores hjemmeside? På forsiden er der to steder, hvor du kan lave en indtastningssøgning, og så er der quick-links forneden på alle sider til de mest anvendelige links. På forsiden kan du lave en fritekstsøgning øverst i højre hjørne, mens du kan søge på hold ved at taste i boksen, der hedder 'søg efter hold…' Den har autoudfyld, så når du finder din idræt, så brug pilene til at gå ned på den. Tryk evt. også på 'Mangler du inspiration?' knappen, og så får du en liste over samtlige hold. Der er her en søgekriterie-knap, hvor du kan indsnævre din søgning på hold, f.eks. kan du sætte filteret til kun at søge på dansehold, tirsdag aften, mellem 18 og 20, på Nørrebro (2200) - jo snævrere filteret bliver sat, des færre hits får du, men så kan du også få det, som du vil have det. Du behøver kun taste de kriterier ind, som er relevante for dig. Du kan også finde holdene ved at trykke på sportsgrens-fanen eller alfabetisk-fanen under hold/tilmelding. Her får du oversigten over de sportsgrene, vi udbyder. HUSK at læse betingelser for tilmeldingen, inden du tilmelder dig.

Video

Vi har nu fået mulighed for at vise dig videoer fra nogle af sportsgrenene, vi bestræber os på at kunne udvide det løbende, så vi med tiden kan vise dig videoklip af de fleste idrætter, så du kan få visuel inspiration til din næste idræt.

Kantinens menu

Det er ikke egentligt nyt, men husk at du kan spise billig og god mad i kantinen på Nørre Alle indtil kl. 20 i hverdagene, således at du ikke selv skal hjem og stå over gryderne, og så kan du eventuelt gøre det sammen med nogen fra holdet. Menuen bliver løbende opdateret og kan findes i nyhedssektionen på hjemmesiden.


Holdspiseordning

Igen i år tilbyder USG alle deltagere på holdene, at I kan afholde en årlig holdspisning for dit hold. Husk derfor at få valgt en talsperson for jeres hold, som kan varetage tilmeldingen og planlægningen, meld dig gerne selv. Læs mere om holdspiseordningen via quick link nederst på siden.


Lokaler - hvor træner vi?

 
USG får hvert år stillet lokaler til rådighed af kommunen, og ikke alle lokaler ligger på Nørre Alle, hvor USG kontoret befinder sig. Hvis du gerne vil træne i nærheden af, hvor du bor, så kan du her finde en liste over de lokaler, vi benytter os af …
der udarbejdes en liste over de lokaler som vi i hovedsæsonen 2013/2014 kommer til at gøre brug af. Der kan være specielle adgangsforhold og/eller registreringsmetoder, når du er på stedet, som det er en god ide at få læst om inden første træning. Listen vil du kunne få adgang til når du klikker her - efter den 20. august.

Sommersæsonen er slut (- næsten)

 
Nu nærmer vi os med hastige skridt den næste store hovedsæson, mens der stadig er træning på en del af holdene. Du kan i princippet melde dig på helt indtil sidste træningsgang, men dette foregår fremover på kontoret i åbningstiden - blot så vi undgår, at du kommer til at melde dig til den forkerte sæson ved et uheld. Holdene kan ses på hjemmesiden samt om der er ledige pladser på holdene. Det er primært svømmeholdene, der fortsat har ledige pladser. Tak for en fantastisk sæson!

Kontorets åbningstider

 
Her i august har kontoret åbent fra kl. 12.00-16.00
Fra mandag den 2. september har kontoret åbent kl. 12.00-18.00, og der er telefontid fra kl. 10.00-16.00.
Der kan i løbet af året forekomme ændringer i kontorets åbningstid, hvorfor det er en god ide at tjekke hjemmesiden.

Dansens Mysterium

- om at vende nedgang til opgang

I USGs nyhedsbrev fra oktober 2012 kunne man læse om den orientalske dans’ nedgangstider i USG. Mange hold blev lukket, og der var fortsat ubesatte pladser på de tilbageværende hold. Hvordan vender man en sådan udvikling?

Et af de tiltag, der er blevet gennemført, er afholdelsen af en’hafla’– en uformel dansebegivenhed, hvor USG-holdene Tribal Style, Bollywood og Orientalsk dans blev inviteret til at danse de koreografier, de havde lært i løbet af sæsonen, for hinanden og et mindre publikum af elevernes bekendte. Desuden blev inviteret dygtige dansere udefra. Formålet var ikke – som ved USG’s eget afslutningsshow – at reklamere for holdene, men derimod at motivere eleverne, give dem et mål at arbejde henimod med træningen, og at udvide deres dansehorisont ved at se beslægtede dansestilarter og anderledes koreografier. Hafla’en blev en stor succes! Eleverne gik i gang med at sy kostumer, der afholdtes generalprøve og blev trænet flittigt derhjemme, og billederne fra showet blevliketog kommenteret flittigt i holdets lukkede facebookgruppe efterfølgende. USG støttede foretagendes ved bl.a. at sørge for at printe plakater, og det er vi meget taknemmelige for. Det er planen, at dette hafla-show skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, som et samarbejde mellem holdene i orientalsk dans, bollywood og tribal style.

I starten af august 2013 afholdtes arrangementet Kulturhavn på Islands Brygge. Også her deltog tidligere og nuværende USG-mavedansere med et flot danseshow.

Hvorvidt disse tiltag har båret frugt, så det lykkes at knække mysteriet om de udeblivende danseelever, vil først vise sig, når sæson 13-14 er godt i gang, men et øget fokus på motivation og kommunikation er kernen i strategien.

 

orientalsk-dans.gif 

Alle de optrædende ved hafla-showet i april 2013


USG til sommerturnering i Schoonebeck, Holland

Det var meget inspirerende at være med til en turnering med over 1000 vandpolospillere fortæller Katrine Cohen i denne dejlige fortælling om en vandpolo-turnering: http://www.svoem.org/Aktuelt/Nyheder/Nyhed/?id=5338


 Husk, at

  • like os på Facebook.
  • opdatere dit login på www.usg.dk, så oplysningerne altid er korrekte.
  • nye trænere er altid velkomne til at melde deres interesse.
  • lad os høre fra dig, hvis du kan hjælpe os med at udbrede kendskabet til USG (lægge lidt foldere på dit kollegie, studiested eller andet).

 


Sidst redigeret 20-01-2020 11:06:32

Gå til kurven, for at færdiggøre tilmeldingen og betale.

eller

Forsæt indkøb

Vi vil gerne høre din mening

Indtast dit navn, email og en kommentar herunder.
Din kommentar bliver herefter sendt til KSI.

 

Navn:
Email:
Kommentar:

Send kommentar

Tak for din henvendelse.
Vi vil læse din kommentar.